Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

BÜYÜKŞEHİR MUCİTLERİNİ ARIYOR

BÜYÜKŞEHİR MUCİTLERİNİ ARIYOR
REKLAM ALANI
15.02.2022
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mezopotamya Lıvıng Lab tarafından düzenlenecek olan 63 bin lira ödüllü Tekno Şanlıurfa ‘’Büyükşehir Mucitlerini Arıyor’’ Fikir Proje Yarışması düzenlenen lansman ile tanıtıldı.

 

Yenilikçi ve katılımcı bir anlayış ile günümüz teknolojisinden gençlerin faydalanabilmeleri için projeler hazırlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mezopotamya Lıvıng Lab tarafından 6 kategoriden oluşan 63 bin lira ödüllü Tekno Şanlıurfa ‘’Büyükşehir Mucitlerini Arıyor’’ Fikir Proje yarışmasının lansmanı yapıldı.

Mehmet Akif İnan Konferans salonunda düzenlenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği lansmanda Mezopotamya Lıvıng Lab Tekno Şanlıurfa ‘’Büyükşehir Mucitlerini Arıyor’’ Fikir Proje yarışmasının detayları anlatıldı.

“TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP ETMEK GEREKİYOR”
Gençlerin teknolojiyi yakından takip etmesi gerektiğini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Gelişen teknolojiye ayak uyduramayanların tasfiye olacağını söyledi.
Başkan Beyazgül: ”Bu durum ülkeler, kurumlar ve insanlar için de geçerli bir durumdur. Kendimizi değiştirmek ve geliştirmek zorundayız. Tüm dünyayı etkileyen pandemi bizlerin inovasyon, dijitalleşme, yenilikçi, interaktif platformlar, e-ticaret gibi gelişmeleri yakından takip etmemiz ve kullanmamız gerektiğini ortaya koymuştur. İnsanlar da hayatlarını ve düşüncelerini bu yönde değiştirdiler. Zamanın değeri daha da artarken gücümüzü, hayalimizi, performansımızı, fikrimizi çok iyi değerlendirmek zorundayız’’diye konuştu.

“BİLİM MERKEZİNİ ŞANLIURFA’YA KAZANDIRIYORUZ”
Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Şube Müdürlüğünü kurduk. Teknoloji çağı dolayısıyla ülkelerin, şehirlerin insanların ve gençlerin rekabeti söz konusu olduğundan bilim merkezini de Şanlıurfa’ya kazandırıyoruz. Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon merkezi de teknolojiye merakı olan vatandaşlarımız ve gençlerimizin hizmetindedir. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız “Girişimcilik ve Teknoloji Ödülü” de yine gençlerimizin, Şanlıurfalıların ödülüdür” dedi.

TOPLAM ÖDÜL 63 BİN TL
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İnovasyon merkezinde, en yeni teknolojik ürün ve hizmetlerin uygulamalı olarak gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdüren Mezopotamya Lıvıng Lab, Şanlıurfa’da 6 kategoriden oluşan toplam “63 Bin TL” ödüllü Fikir Proje Yarışması düzenliyor.

6 FARKLI KATEGORİ
Ekoteknolojik Tarım, Akıllı Turizm ve Kültür, Bilişim (Yapay Zekâ, Yazılım ve İnovasyon) Çevre ve Kültür, İletişim ve Medya, Afet ve Sağlık kategorilerinde gerçekleştirilecek yarışmaya, İlkokul/Ortaokul, Lise/Mezun, Lisans/Lisansüstü, Girişimci/Özel Sektörden başvuru yapılabiliyor. Yarışmaya katılacak olan yarışmacılar ayrıntılı bilgiye https://teknosanliurfa.com/ adresinden ulaşabilecekler.
Belirtilen kategorilerde yenilikçi fikir projeleri yarışacak, projelerin fikir aşamasından uygulama aşamasına kadar alanında uzman eğitmenler eşliğinde takip edilecek. Projenin kente teknoloji ve inovasyon’a olan ilgiyi artırması bekleniyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle Şanlıurfa’ya kazandırılan “Mezopotamya Living Lab”, Teknoloji ve İnovasyon merkezinde alanında uzman eğitmenler tarafından farklı alanda eğitim veriliyor.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.