Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

“Birleşik Rusya”nın yardımıyla Tataristan’dan yaklaşık 200 öğrenci GC “KamAZ” işletmelerinde iş buldu.

“Birleşik Rusya”nın yardımıyla Tataristan’dan yaklaşık 200 öğrenci GC “KamAZ” işletmelerinde iş buldu.
REKLAM ALANI
27.07.2023
A+
A-

“Birleşik Rusya”nın yardımıyla Tataristan’dan yaklaşık 200 öğrenci GC “KamAZ” işletmelerinde iş buldu.

2023,

Ücretsiz profesyonel eğitimi tamamladılar.
Öğrenciler çalışma uzmanlıklarında çalışırlar: mekanik montaj işlerinin mekaniği, makine ve çilingir işlerinin denetçileri, PU’lu takım tezgahlarının ayarlayıcıları, mekanikçiler, tamirciler, makine operatörleri, elektrikçiler, otomatik ve yarı otomatik takım tezgahları ve tesislerinin operatörleri. Öncelikli alanlardan biri, şirketin bilimsel ve teknik merkezi ile işbirliğidir, böylece öğrenciler mühendislik uzmanlıklarını seçebilirler.

Devlet Duma Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Alfiya Kogogina ve Devlet Duma Gençlik Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı Mihail Kiselyov , Naberezhnye Chelny’deki KamAZ Şirketler Grubu fabrikalarında çalışan öğrencilerle bir araya geldi .

Mühendislik eğitiminin gelişimini ve endüstri personel programını tartıştılar.

“Öğrenciler çalışma uzmanlıklarını ücretsiz olarak inceleme fırsatına sahipler. Bunun için Birleşik Rusya’nın desteğiyle 2023 ve planlanan 2024-2025 yılları için 500 milyon ruble sübvansiyon tahsis edildi. 2023 yılında 35.000’den fazla öğrenci bu eğitimi alacak. Rus öğrenci ekipleri, çocuklara işletmelerde resmi istihdam sağlayarak, bugün en çok ihtiyaç duyulan ülkenin imalat sektörlerine destek sağlıyor” dedi.

Toplamda 2023 yılında 200 binden fazla kişi öğrenci takımlarında istihdam edilmiştir. Yaz tatillerinde ülke çapında ekonominin çeşitli sektörlerinde çalışırlar: inşaat, tarım, tıp, hizmet, danışmanlar, binek araç kondüktörleri.

“Rus öğrenci ekipleri, tüm Birlik inşaat projelerinin geleneklerinin değerli halefleri haline geldi. Aktif ve hırslı gençler, Soçi’deki Olimpiyat tesislerinin inşası, Vostochny kozmodromunun inşası, uluslararası zirveler ve forumlarda hizmet çalışmaları, nükleer santrallerin inşası veya çocuk merkezlerinde ve yaz kamplarında çalışmak olsun, her zaman en iddialı projelerin ön saflarında yer alıyor” dedi Alfiya Kogogina.

Konuşmacı
Kiselev Mihail Sergeeviç
Kiselev Mihail Sergeeviç
Gençlik Politikası Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Komitesi Başkan Yardımcısı
#Kogogina
#Kiselev
#Tataristan Cumhuriyeti
#bölgeler
#iş
#öğrenciler
#RSO
halka açık resepsiyon
İtiraz oluştur

 

kaynak:https://er.ru/activity/news/pri-sodejstvii-edinoj-rossii-okolo-200-studentov-iz-tatarstana-trudoustroilis-na-predpriyatiya-gk-kamaz

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.