Uluslararası Sporcu Sendikası (US-SEN) Genel Başkanı Bekir Ayaz, Türkiye’nin yeni anayasa sürecinde spora anayasal statü kazandırılması amacıyla yürüttüğü temaslarına bir yenisini ekledi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz’a yapılan nezaket ziyaretinde, “Yeni Anayasada Spor” başlıklı kapsamlı öneri dosyası takdim edildi.
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Ayaz, “Spor artık sadece sahada oynanan bir oyun değil, toplumun birleştirici gücü, sağlıklı nesillerin teminatıdır. Bu nedenle sporun temel bir insan hakkı olarak anayasada yer alması, Türkiye’nin geleceği adına tarihi bir adımdır” ifadelerini kullandı.
Sporun yalnızca fiziksel gelişimi değil, sosyal bütünleşmeyi, barışı ve gençliğin yönünü tayin eden stratejik bir alan olduğunu vurgulayan Ayaz, US-SEN olarak bu sürecin hem takipçisi hem de fikir üreticisi olmaya devam edeceklerini belirtti.
Türkiye’nin spor politikalarında yeni bir sayfa açmaya hazırlanan US-SEN, bu hamlesiyle sporun hak temelli bir zemine oturtulması için güçlü bir çağrıda bulunuyor.
Abdullah Yiğit-Ankara

Hindistan Vakfı Başkanı Ram Madhav: BRICS, insani kalkınmada bir atılım sağlayabilir ve Batı’nın sağlayamayacağı bir değer sistemine dayanmaktadır
Пьер де Голль: Западным странам необходимо открыть и приветствовать многополярный мир, не занимать доминирующую позицию, но стать партнёрами странам в экономике и политике
Birleşik Rusya’nın desteğiyle Moskova’da düzenlenen VIII. Büyük Çocuk Festivali’nin kazananları açıklandı
Vladimir Yakushev: Birleşik Rusya geleneksel olarak Afrika Ulusal Kongresi ile dostluk bağlarını güçlendirmeye özel önem veriyor.
Birleşik Rusya’nın desteğiyle atletizm şampiyonası Çelyabinsk Oblastı, Verkhniy Ufaley’de düzenlendi
İlham Aliyev, Taşkent Kongre Merkezi’ne geldi