Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Başkan bölgesel BT Merkezini ziyaret etti

Başkan bölgesel BT Merkezini ziyaret etti
REKLAM ALANI
11.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olaylar

Çalışma gezileri

Başkan bölgesel BT Merkezini ziyaret etti

2023

Devlet başkanı, Pavlodar Bilgi Teknolojileri Koleji temelinde oluşturulan bölgesel BT Merkezini ziyaret etti.

 

 

 

Burada, bilgi güvenliği ve mühendislik endüstrisi alanlarında geleceğin uzmanları, BT pazarı alanında güncel bilgiler alıyor ve iş ortakları buluyor.

IT Hub temelinde erken kariyer rehberliği amacıyla, şehrin okul çocuklarına yönelik “Robotik”, “Grafik Tasarım”, “3D Prototipleme” alanlarında kurslar düzenlendi. Yetişkin nüfus için bilgisayar okuryazarlığı kursları vardır.

 

 

 

Ağ ve sistem yönetimi laboratuvarları, 3D prototipleme ve metal lazer kesim atölyesini gezen Başkan, öğretmenlerle de sohbet etti.

Cumhurbaşkanı, eğitim kurumuyla tanıştıktan sonra yaratıcı gençlik temsilcileriyle görüştü.

 

Cumhurbaşkanı gençlerin başarılarını takdirle karşıladı ve ülkemizin geleceğinin büyük ölçüde yüksek teknolojilerin gelişmişlik düzeyine bağlı olduğunu vurguladı.

 

 

 

 

– Sadece Pavlodar bölgesinde o kadar çok yetenekli genç var ki. Bu nedenle ekonomimizin gelişimine büyük katkı sağlayacağınızdan hiç şüphem yok. Her zaman gençliğe önem veririm. Gençlerimiz her şeyden önce sorumluluk sahibi, çalışkan, entelektüel, yaratıcı ve girişimci olmalıdır. Kassym-Jomart Tokayev, gençlerden büyük umutlar beslediğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmektwitter Facebook Fok

 

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezident-posetil-regionalnyy-it-hub-975855

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.