Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Başkan Altay Yeni İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Binasını İnceledi

Başkan Altay Yeni İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Binasını İnceledi
REKLAM ALANI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak yeni İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında incelemelerde bulundu. Hz. Mevlana’nın türbesinin civarında bulunan bütün kötü görüntüleri ortadan kaldırdıklarını belirten Başkan Altay, “İnşallah 2023’e kadar türbe civarındaki bütün alanlarda Türkiye’nin en güzel kentsel dönüşümlerini inşa etmiş olacağız.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen yeni İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasını inceledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ile birlikte tamamlanmak üzere olan binada inceleme yapan Başkan Altay, Mevlana Meydanı’nın Türkiye’nin önemli manevi merkezlerinden birisi olduğunu ve bölgede önemli kentsel dönüşüm çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı dönüşümlerinin de hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Altay, “Meydana bakan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında da sona gelmiş durumdayız. İnşallah İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz buraya taşınacak. Cephesiyle de Mevlana Meydanı’na bakan tüm binaları böylece güzelleştirmiş oluyoruz.” diye konuştu.

KONYA’NIN TİCARETİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLANACAK

Mevlana Türbesi’nin arkasındaki kentsel dönüşüme başlanması için bu binanın tamamlanması gerektiğini kaydeden Başkan Altay, “Kültür Müdürlüğümüz buraya taşındıktan sonra orada Karatay Belediyemiz ile büyük bir dönüşümün başlangıcı yapılacak. İnşallah bu dönemde Hz. Mevlana’nın türbesinin bulunduğu civardaki bütün olumsuz görüntüleri ortadan kaldırıyoruz. Gelen ziyaretçiler için yeni müze alanları, ticaret alanları, oteller inşa ediyoruz. Böylece Konya’ya gelen ziyaretçi sayısında çok ciddi bir artış olacak. Bu süreci yürütürken hemşehrilerimiz bizim en büyük destekçimiz. Onların desteği olmasa biz bu süreci bitiremeyiz. İnşallah 2023’e kadar Hz. Mevlana Türbesi civarındaki bütün alanlarda hem Türkiye’nin en güzel kentsel dönüşümlerini, en güzel müzelerini, en güzel otellerini inşa etmiş olacağız. Böylece Konya’mızın ekonomisine, istihdamına, ticaretine çok önemli bir katkı sağlanmış olacak. İl Kültür Müdürlüğü binamız şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

Kaynak:/www.konya.bel.tr

REKLAM ALANI