Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Başkan Altay Bilgehane Hafızlık Öğrencileriyle Buluştu

Başkan Altay Bilgehane Hafızlık Öğrencileriyle Buluştu
REKLAM ALANI

Başkan Altay Bilgehane Hafızlık Öğrencileriyle Buluştu
30.05.2022 10:18

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgehanelerde hafızlık hazırlık eğitimi alan ve Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu’nu kazanan öğrencilerle bir araya geldi. Çocuklara bisiklet hediye ederek Bilgehanelerin bu konuda marka olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Altay, “İnşallah bu çocuklarımızın inşa ettiği Türkiye çok daha güçlü olacak. Müslümanların zulüm görmediği, rahat ettikleri bir dünya oluşacak.” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bilgehanelerde hafızlık hazırlık eğitimi alan ve Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu’nu kazanan öğrencilerle buluştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Selahaddin Eyyübi Bilgehanesi’nde düzenlenen programda çocuklara bisiklet hediye eden Başkan Altay, Hafızlık Hazırlık Kurslarının geldiği noktayı görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

BİLGEHANELERİMİZ BU KONUDA MARKA OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeye kazandırdığı yeni bir değer olan örgün eğitimle birlikte hafızlık yapma fırsatı için çocukların yoğun bir yarış içerisinde olduğunu kaydeden Başkan Altay, “2017’de hazırlık yapan 15 çocuğumuzdan 10’u sınavı kazanmıştı. Bu yıl da 120 çocuğumuz kaydoldu ve elhamdülillah onlardan 101’i bu hakkı kazanmış oldu. Tabi emeğin büyük kısmı onlara ve ailelerine ait ama Bilgehanelerimizin bu konuda marka olmasından büyük mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.

“BİR HAFIZ YETİŞİR BİR NESİL DEĞİŞİR”

Başkan Altay konuşmasına şöyle devam etti: “Sloganımız da çok güzel. ‘Bir hafız yetişir bir nesil değişir.’ İnşallah bu çocuklarımızın inşa ettiği Türkiye çok daha güçlü olacak. Dünyanın neresinde bir mazlum Müslüman varsa sıkıntı içinde. İnşallah bu çocuklarımızın inşa ettiği dünyada Müslümanların zulüm görmediği, rahat ettikleri bir dünya oluşacak. Buna inanıyoruz. Rabbim yollarını açık etsin. Tabii zor bir yolculuğa başlanıyor. Bu aslında bir başlangıç. Tüm anne ve babalara da teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Böyle bir sünneti devam ettiriyorsunuz. İnşallah çocuklarımızın hepsi hafızlığı kazanarak aynı zamanda Türkiye’nin en iyi okullarında okuyarak Türkiye’nin yarınlarını inşa edecekler.”

291 ÖĞRENCİDEN 250’Sİ HAFIZLIK OKULUNA YERLEŞTİ

“Hafızlık Projesi” kapsamında 2017 yılından bu yana hafız yetiştirme programı uygulayan Bilgehaneler, projede 291 öğrenciyi hafızlık okullarına hazırladı ve bunlardan 250’sini Hafızlık İmam Hatip Ortaokullarına yerleştirerek önemli bir başarıya imza attı.

MİLLİ VE MANEVİ EĞİTİM MERKEZİ: BİLGEHANELER

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Atabey Gençlik Projesi çatısı altında şehrin çocuklarına hizmet veren Bilgehaneler, 4. sınıftan 8. sınıfa kadar milli-manevi eğitimler, ders destek programları, atölye ve etkinlikler düzenliyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN HABER METNİ İÇİN TIKLAYIN

kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=8600

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.