Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Başkan, ABD Senatosu Ulusal Güvenlik ve Hükümet İşleri Komitesi Başkanı Gary Peters’ı kabul etti

Başkan, ABD Senatosu Ulusal Güvenlik ve Hükümet İşleri Komitesi Başkanı Gary Peters’ı kabul etti
REKLAM ALANI
26.08.2023
A+
A-

 

 

Olaylar
Akorda
Başkan, ABD Senatosu Ulusal Güvenlik ve Hükümet İşleri Komitesi Başkanı Gary Peters’ı kabul etti
2023

 

 

 

Senatörü karşılayan Devlet Başkanı, ziyaretinin ikili işbirliği konularında kapsamlı görüş alışverişi için iyi bir fırsat sağladığını belirtti.

 

 

 

 

“ABD, küresel güvenliğin güçlendirilmesi, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi, ekonomik istikrarın sağlanması ve demokratik değerlerin desteklenmesi alanlarında her zaman stratejik ortağımız olmuştur. Başkan, çok şey başardığımızı düşünüyorum, ancak yine de karşılıklı çıkar alanlarında karşılıklı işbirliğini güçlendirmek için daha da ileri gitmemiz gerektiğini söyledi.

 

Görüşmede Kassym-Jomart Tokayev, Eylül ayında BM Genel Kurulu’nda C5+1 formatında gerçekleştirilecek olan Orta Asya ve ABD liderlerinin ilk zirvesine davet ettiği için Başkan Joe Biden’a şükranlarını sundu. yıl.

 

 

 

Gary Peters ise Kassym-Jomart Tokayev’e ABD ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik temel konuları tartışma fırsatı verdiği için teşekkür etti.

 

 

 

– Orta Asya dünyanın önemli bir parçası olup, Kazakistan da Orta Asya bölgesinin kilit ülkesidir. Bu nedenle daha fazla ortak çalışma fırsatına sahip olduğumuzdan emin olmak istiyoruz. Başkan Biden’ın da bu görüşü paylaştığına inanıyorum ve yakında New York’ta sizlerle buluşmaktan mutluluk duyacaktır. Bu, ilişkimizi güçlendirmek için çalışmaya devam etmemize yardımcı olacak” dedi senatör.

Muhataplar ayrıca uluslararası ve bölgesel gündemin güncel konularını da tartıştılar.

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezident-prinyal-predsedatelya-komiteta-senata-ssha-po-nacionalnoy-bezopasnosti-i-delam-pravitelstva-geri-pitersa-237328

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.