Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Bakan Ceyhun Bayramov’un Belarus Dışişleri Bakanı Sergey Aleynik ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Bakan Ceyhun Bayramov’un Belarus Dışişleri Bakanı Sergey Aleynik ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması
REKLAM ALANI
10.07.2023
A+
A-

No:370/23, Bakan Ceyhun Bayramov’un Belarus Dışişleri Bakanı Sergey Aleynik ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

 

 

 

5 Temmuz 2023 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Azerbaycan Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak üzere ülkemizi ziyaret eden Belarus Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sergey Aleynik ile bir araya geldi. Bağlantısızlar Hareketi Koordinasyon Bürosu.

 

 

 

 

Görüşmede, iki ülke arasında çeşitli alanlarda iş birliği mevcut ikili ve çok taraflı platformlar üzerinde ele alındı.

 

 

 

Meslektaşını bu yüksek göreve atanması münasebetiyle bir kez daha tebrik eden Bakan Ceyhun Bayramov, iki ülke arasında her düzeyde etkili temasların olduğunu kaydetti. Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, iki ülke arasında hem ikili hem de çok taraflı düzeyde birbirinin çıkarlarını gözeten etkin temaslar ve işbirliği olduğunu söyledi.

 

 

 

Bakan Sergey Aleynik de ülkelerimiz arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıl dönümünün bir dizi prestijli etkinlikle kutlandığını memnuniyetle kaydetti. Belarus Dışişleri Bakanı da ülkeler arasında tarım, turizm, makine yapımı ve diğer alanlarda kapsamlı tarihi işbirliği ilişkileri olduğunu söyledi.

 

Görüşmede karşılıklı ilgi duyulan diğer konular görüşüldü.

 

Paylaş

BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no37023

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.