Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Azerbaycan Milletvekili Memmedov,  “Jirinovski’nin kışkırtıcı sözleri hepimizde üzücü ve tiksindirici hiss yaratdı, yanıtı da kendini çok bekletmedi”

Azerbaycan Milletvekili Memmedov,  “Jirinovski’nin kışkırtıcı sözleri hepimizde üzücü ve tiksindirici hiss yaratdı, yanıtı da kendini çok bekletmedi”
REKLAM ALANI
05.08.2021
A+
A-

Azerbaycan Milletvekili Memmedov,  “Jirinovski’nin kışkırtıcı sözleri hepimizde üzücü ve tiksindirici hiss yaratdı, yanıtı da kendini çok bekletmedi”

Azerbaycan Parlamento Ekonomi Politikası, Sanayi ve Girişimcilik Komisyonu Üyesi Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva `ya – “Jirinovski’nin kışkırtıcı sözleri hepimizde üzücü ve tiksindirici hiss yaratdı, yanıtı da kendini çok bekletmedi”, diye açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov – Tüm dikkatimiz ve dualarımız Türkiye ile iken, Rusya Federasyonu Devlet Duması üyesi ve Rusya Liberal Demokrat Partisi başkanı Vladimir Jirinovski’nin Komsomolskaya Pravda radyo programı “İtogi s Jirinovski’de” yaptığı taraflı ve aşağılayıcı açıklamaları hepimizi hayal kırıklığına uğrattı.

Daha önce olduğu gibi, Jirinovski’nin anlamsız konuşmaları Azerbaycan’da açık bir şekilde hoş karşılanmamıştır, ancak şunu söylemeliyim ki ülke olarak Rusya ile diplomatik ve ekonomik ilişkilerimizi sürdürmekle ilgilendiğimiz için kendi ülkesinde bile küçük, önemsiz sayılan kişilerin ne dediğini hiç bir zaman umursamadık.

Evet, ne yazık ki birçok kişi devletlerarası ve kişisel ilişkileri ayırt edemiyor, bu kişi aynı zamanda, bir partiyi yönetiyor ve söylediklerinin sorumluluğunu anlamıyorsa eğer, ülke olarak bizler de kendi sözümüzü söyleyeceğiz ve memnuniyetsizliğimizi ifade edeceğiz.
Jirinovski’nin tuhaf ve taraflı açıklamasıyla ilgili ciddi endişelerimizi resmi olarak dile getirdiğimizi ve protestomuzun Dışişleri Bakanlığı düzeyinde komşu ülkenin Maslahatgüzarı’nın dikkatine sunulduğunu söylemeliyim.
Dolayısıyla, Rusya Devlet Duması’nda temsil edilen bir kişinin böyle davranışının etik dışı olduğu, ülkelerimiz arasındaki dostluk ve stratejik ortaklık ruhuyla bağdaşmadığı ve devlet düzeyinde bu ilişkilere zarar vermeye yönelik sorumsuz ve provokatif ifadeler olduğu vurgulanmıştır.
Aynı zamanda, olayla ilgili olarak karşı tarafa da bir nota gönderildi. Azerbaycan halkı misafirperver ve cömert bir halktır. Jirinovski daha önceleri de rahatsız edici fikirler dile getirse de, ülkemize olan her ziyareti zamanı, onun güvenliği ve diğer hizmetleri herhangi bir protesto olmaksızın her zaman yüksek düzeyde sağlanmıştır.

Elbette bu saygı karşısında Zaferimizi hazmedemediği için bu kadar provokatif görüşler dile getirmesi hepimize üzüntü hissi, tiksinti yarattı diyebilirim ve cevabı da kendini çok bekletmedi.
Sevgili yurttaşlar, Jirinovski’nin Rus devleti demek olmadığını unutmayalım ve bu hassas anlarda düşmanlarımıza, zaferimizi sindiremeyenlere kafa karıştırmak için bir sebep vermemeliyiz.
Büyük Vatan Savaşı sırasında Cumhurbaşkanımız sayın İlham Aliyevin profesyonel diplomasisiyle tüm dünyayı şaşırttığını unutmamalıyız. Elbette, Azerbaycan yine diplomasi yoluyla konuşacak.
Biz de millet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenmeliyiz ve güçlü, muzaffer ülkemizle, demir yumruğumuzla birçok ülkenin bize bakarak dönüşümüne tanık olacağız!
Yaşasın Devlet-Halk Birliğimiz!

Ülker Piriyeva-AZERBAYCAN

REKLAM ALANI