Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşme

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşme
REKLAM ALANI
14.09.2023
A+
A-

 

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşme
14.09.2023 , Duşanbe şehri

 

 

 

14 Eylül’de Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti Belediye Binasında, barışın ve ulusal birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi. Azerbaycan, Orta Asya devlet başkanlarının beşinci istişare toplantısına onur konuğu olarak katılan İlham Aliyev.

 

 

 

Görüşmede Tacikistan ile Azerbaycan arasındaki ikili işbirliğinin bir dizi konusu ele alındı.

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Tacikistan’daki üst düzey konuğu memnuniyetle karşıladı ve Azerbaycan Cumhuriyeti Liderinin Orta Asya devlet başkanları zirvesi çalışmalarına katılımının önemli olacağına dair güvenini dile getirdi. iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde etkendir.

 

 

 

Toplantıda taraflar, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının bu yılın mayıs ayında Tacikistan’a yaptığı devlet ziyareti sırasında varılan anlaşmaların uygulanması, öncelikli ekonomik ve ticari, kültürel ve insani alanlarda ilişkilerin güçlendirilmesi ve bu kapsamdaki ilişkilerin güçlendirilmesi konusuna dikkat çekti. taraflara fayda sağlayan diğer sektörler.

 

 

 

 

Toplantıda bölgesel ve uluslararası gündemin ayrı ayrı konuları da ele alındı.

Konuyla ilgili materyaller:
Tacikistan ile Azerbaycan arasındaki en üst düzeydeki ilişkilere ilişkin diğer materyaller
Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31470?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.