Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

AVRUPA’DA OKULLARDA KARANTİNA UYGULANACAK MI…???

AVRUPA’DA OKULLARDA KARANTİNA UYGULANACAK MI…???
REKLAM ALANI
07.08.2021
A+
A-

Almanya’da yaz tatili sonuna yaklaşırken, okulların açılmasıyla birlikte normal eğitime nasıl devam edileceği merakla bekleniyor. Artan vaka sayıları ve insidans değerlerine dikkat çeken Robert Koch Enstitüsü (RKI), geçtiğimiz eğitim sezonunda olduğu gibi radikal karantina kararı önerdi.

Robert Koch Enstitüsü Başkan yardımcısı Lars Schaade, bir sınıfta bir korona vakası görülmesi halinde bile tüm sınıfın karantinaya alınmasını önerdi. Robert Koch Enstitüsü’nün önerisi 16 eyalet eğitimim bakanının bir araya geldiği Eğitim Bakanları Konferansı’nda ele alındı. Ancak Almanya Eğitim Bakanları, RKI’nin önerisine itiraz etti.

ORANTISIZ BİR UYGULAMA OLUR

Schleswig-Holstein eyaleti CDU’lu Eğitim Bakanı Karin Prien, karantina uygulamasının sınırlı ve hedefe yönelik olması gerektiğini kaydetti. Hızlı testlerin devam ettirilmesini isteyen Prien, okullara bu konuda öncelik tanınması gerektiğini ifade etti. Saksonya Eyaleti Eğitim Bakanı Christian Piwarz da bir öğrencinin pozitif olmasından dolayı tüm sınıfın kapatılacak olmasının öğrencilerin eğitim hakkını elinden alan orantısız bir uygulama olacağını ifade etti.

İNSİDANS BAZ ALINMAMALI

Hessen eyaleti de tüm sınıfın karantinaya alınmasına karşı çıkarken Eğitim Bakanları Konferansı’na dönem başkanlığı yapan Britta Ernst de artık 7 günlük insidans değerinin karantina konusunda baz alınmasından vazgeçilmesini istedi. Aynı zamanda Sosyal Demokrat Parti Başbakan adayı ve Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz’un eşi olan Britta Ernst, insidans değerinin belirleyici olması konusunda artık yeni bir değerlendirme yapılması gerektiğini kaydetti.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.