Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Aral Denizi’ni Kurtarma Uluslararası Fonu Devlet Başkanları Konseyi Toplantısı

Aral Denizi’ni Kurtarma Uluslararası Fonu Devlet Başkanları Konseyi Toplantısı
REKLAM ALANI
15.09.2023
A+
A-

 

 

 

 

Aral Denizi’ni Kurtarma Uluslararası Fonu Devlet Başkanları Konseyi Toplantısı

15.09.2023 , Duşanbe şehri

 

 

 

 

15 Eylül’de Aral Gölü’nü Kurtarma Uluslararası Fonu’nun kurucusunun Devlet Başkanları Konseyi Toplantısı Milli Saray’da yapıldı.

 

 

 

 

Konsey toplantısında Barışın ve Ulusal Birliğin Kurucusu – Milletin Lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Kasım-Jomart Tokayev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Sayın Kasım-Jomart Tokayev, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Serdar Berdimuhammedov, Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Birinci Başkan Yardımcısı Sayın Şevket Mirziyoyev, Sayın Adilbek Kasimaliev ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Özel Temsilcisi – Başkan Birleşmiş Milletler Bölgesel Önleyici Diplomasi Merkezi’nden Sayın Kakha Imnadze de katıldı.

 

 

 

 

Fotoğraf çekme töreninin ardından Uluslararası Aral Kurtarma Fonu’nun kurucusu Devlet Başkanları Konseyi toplantısı, hükümet heyetleri ve uluslararası uzmanların katılımıyla devam etti.

Toplantıda, Uluslararası Aral Denizi Kurtarma Fonu’nun, Tacikistan Cumhuriyeti Başkanlığı’nın bu kurumdaki sonuçları, organizasyon yapısının iyileştirilmesi ve Fonun sözleşmesel ve yasal temelleri de dahil olmak üzere bir dizi kritik konusu tartışıldı. Bu alanlarda önlemler alınırken ortak faaliyetin gelecekteki yönleri belirlenerek belirlendi.

 

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Uluslararası Aral Denizi Kurtarma Fonu’nun kurucu ülkelerinin başkanlarını ve temsilcilerini ve etkinliğin konuklarını sıcak bir şekilde selamladı ve Tacikistan başkanlığının sonuçlarına ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Uluslararası Aral Gölünü Kurtarma Fonu’nun, karmaşık su ve ekolojik sorunların çözümünde bölge ülkeleri arasındaki iş birliği ve işbirliğinin güçlendirilmesinde önemli rol oynadığı vurgulandı. Orta Asya’nın ekonomik ve sosyal kalkınmasına, bölgesel iş birliğinin güçlendirilmesine, bu doğrultuda ikili ve çok taraflı ilişkilerin kurulmasına ve genişletilmesine katkı sağlayan bu kurum çerçevesinde önemli sonuçlar elde edildi.

 

 

 

 

Uluslararası Aral Denizi Kurtarma Fonu’nun kurucu ülkelerinin başkanları ve temsilcileri, Tacikistan Cumhuriyeti başkanlığına olumlu değerlendirmede bulundu ve Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon’a üst düzey organizasyon, samimi karşılama ve misafirperverlik için teşekkür etti. .

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin özel temsilcisi, Örgütün Orta Asya’daki Bölgesel Önleyici Diplomasi Merkezi Başkanı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin mesajını katılımcılara iletti.

Toplantı sonuçlarına göre, Uluslararası Aral Denizi Kurtarma Fonu’nun kurucuları olan Devlet Başkanları Konseyi kararları ve Duşanbe Deklarasyonu imzalandı.

 

 

 

Devlet Başkanları Konseyi Toplantısı sonunda, Uluslararası Aral Kurtarma Fonu’nun kurucusu, Fon İcra Komitesi Başkanı, geniş bir yelpazedeki yerli ve yabancı kuruluşlara yönelik toplantı sonuçları hakkında bir basın toplantısı düzenledi. yabancı gazeteciler.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31493?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.