Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

Andrey Turchak, yılbaşı gecesi Belgorod merkezinin bombalanmasının sonuçlarının ortadan kaldırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Andrey Turchak, yılbaşı gecesi Belgorod merkezinin bombalanmasının sonuçlarının ortadan kaldırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
REKLAM ALANI
13.01.2024
A+
A-

Andrey Turchak, yılbaşı gecesi Belgorod merkezinin bombalanmasının sonuçlarının ortadan kaldırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri, Vali ve partinin Belgorod şubesi Sekreteri Vyacheslav Gladkov ile birlikte, en çok hasar gören evlerdeki restorasyon çalışmalarının ilerleyişini kontrol etti ve sakinlerle konuştu.
Andrei Turchak inşaatçılara, Acil Durumlar Bakanlığı çalışanlarına ve doktorlara özel şükranlarını dile getirdi.

“İnsanların yardımına gelen kurtarıcılara, doktorlara ve gönüllülere selam olsun. İnşaatçılara ve onarım ekiplerine özellikle teşekkür ederiz. Tatillerde, soğuk havalarda çalıştık, ısıtma devresini kapattık, evimizi düzene koyduk. Aslında bu insanların hepsi artık ön saflarda yer alıyor” dedi.

Genel Konsey Sekreteri, restorasyon çalışmalarına parti gönüllülerinin de katıldığını kaydetti.

“Birleşik Rusya” ilk günlerinden beri Belgorod ve sakinlerinin yanındaydı. Gönüllülerimiz geçici bir konaklama merkezinde çalışıyor, insani yardım ulaştırıyor ve bombardımanın hemen ardından şehrin sokaklarının temizlenmesine yardımcı oluyor. Kamu destek merkezimiz de sıkıntı yaşadı ancak gönüllü merkezi 24 saat içinde orada çalışmaya yeniden başladı” diye anımsıyor Andrei Turchak.

30 Aralık’ta Belgorod’da yaşananların sivillere yönelik bir terör saldırısı olduğunu vurguladı.

“Savaş alanında hiçbir başarı elde edemeyen düşman, cephede güçsüzlük ve ümitsizlik nedeniyle sivil altyapıyı kasten yok ediyor ve sivilleri öldürüyor. Ancak düşman, Belgorod sakinlerinin gözünü korkutmayı ve morallerini kırmayı başaramadı. Ve işe yaramayacak. Şu anda Belgorod ve Moskova’daki hastanelerde bulunan tüm kurbanlara acil şifalar dileriz. Kurbanların ebedi anısına,” dedi Andrei Turchak.

Mermilerden biri tatilde olan SVO üyesi Alexander Shapran’ın dairesine isabet etti. Askerin ailesi yara almazken, ev büyük ölçüde yıkıldı.

“Artık apartmandaki büyük yıkımı hatırlatacak neredeyse hiçbir şey kalmadı: İşçiler duvarları yeniden inşa etti ve dekorasyonu tamamladı. Acil durumu öğrenen komutan İskender’in iznini uzattı. Yeni yılı ve yılbaşını sevdikleriyle birlikte geçirdi. Şimdi halkının yanına, cepheye gidiyor. Onu evde Zafer’le birlikte bekliyorlar” dedi Andrei Turchak.

Vyacheslav Gladkov ise kentteki tüm restorasyon çalışmalarını mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirmeye çalıştıklarını vurguladı. Ve şimdi ek güvenlik önlemleri sağlıyorlar.

Durakları güçlendiriyoruz, beton bloklar, kum torbaları yerleştiriyoruz. Yarından itibaren Milli Savunma Bakanlığı için özel olarak tasarlanan modüller sakinlerin lokasyonlarına kurulacak” dedi.

Birleşik Rusya’nın daha önce Belgorod’un merkezinde hedefli bombardıman mağdurları için partinin bölgesel yürütme komitesinde bir yardım merkezi kurduğunu hatırlatmak isteriz. Yiyecek ve sıcak giysilerden günlük sorunlara kadar her türlü destek için oraya gidebilirsiniz .

Andrei Turchak ayrıca parti ve MGER gönüllülerine , şehrin sokaklarındaki bombardımanın sonuçlarını ortadan kaldırmak için doktorlara, kurtarıcılara ve şehir yetkililerine yardım organize etmeleri talimatını verdi .

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#Gladkov
#Belgorod bölgesi
#SVO katılımcılarının aileleri
#SVO
#SVO katılımcılarına yardım
#EPyardım eder
#iyileşmek
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/andrej-turchak-poblagodaril-vseh-kto-zadejstvovan-v-likvidacii-posledstvij-obstrela-centra-belgoroda-kotoryj-proizoshyol-v-kanun-novogo-goda

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.