Türk Milli Kuvvetler Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih ŞİMGA, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Tümkuv Genel Başkanı Dr. Fatih ŞİMGA, mesajında şu ifadelere yer verdi;
Tüm dünyada olduğu gibi, Ülkemizde de en önemli dayanışma günlerinden biri olan ve çalışan kesimlerin hak ve taleplerinin dile getirildiği 1 Mayıs tarihi; üreten, geliştiren, hizmet sunan işçi, memur ve tüm çalışanlarımızın Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanmaktadır.
İşçi ve işverenlerin birlikte oluşturduğu karşılıklı özveri, diyalog ve işbirliği sayesinde ülkeler ekonomik ve sosyal alanlarda ilerleme kaydetmiş ve önemli başarılar elde etmiştir. Bu nedenle emeğe gereken değeri vermek ve korumak sosyal bir sorumluluktur.
Milletimizin geleceğe refahla ulaşması için alın teri döken emekçilerimizin; maden ocaklarından atölyelere, tarlalardan fabrikalara uzanan fedakârlık öyküleri, ülkemizin kalkınmasında saygın bir yere sahiptir. İçimizdeki emek kahramanları, her koşulda güvenli yarınlarımızın inşası için çalışmış, milletimiz adına inanç ve azmin destekçisi olmuşlardır.
Bu duygu ve düşüncelerle; ekonomimizin yapılanmasında ve gelişmesinde büyük emeği bulunan, toplumun her kesiminde hizmet sunan emekçi kardeşlerimizin bu özel gününü kutlar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün anlamına yakışır bir şekilde, dostluk ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olmasını temenni ederim.
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Hindistan Vakfı Başkanı Ram Madhav: BRICS, insani kalkınmada bir atılım sağlayabilir ve Batı’nın sağlayamayacağı bir değer sistemine dayanmaktadır
Пьер де Голль: Западным странам необходимо открыть и приветствовать многополярный мир, не занимать доминирующую позицию, но стать партнёрами странам в экономике и политике
Birleşik Rusya’nın desteğiyle Moskova’da düzenlenen VIII. Büyük Çocuk Festivali’nin kazananları açıklandı
Vladimir Yakushev: Birleşik Rusya geleneksel olarak Afrika Ulusal Kongresi ile dostluk bağlarını güçlendirmeye özel önem veriyor.
Birleşik Rusya’nın desteğiyle atletizm şampiyonası Çelyabinsk Oblastı, Verkhniy Ufaley’de düzenlendi
İlham Aliyev, Taşkent Kongre Merkezi’ne geldi