
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Brüksel’de bulunan US-SEN (Uluslararası Sporcu Sendikası) Genel Başkanı Bekir Ayaz, Türk futbolunun geleceği için en kritik başlığın antrenörlük sistemi olduğunu vurguladı. Avrupa’daki spor yapılanmalarıyla görüşmeler gerçekleştiren US-SEN Genel Başkanı Bekir Ayaz, yaptığı açıklamada, “Saha sonuçlarını konuşmaktan önce, o sahaya kimlerin yön verdiğine odaklanmalıyız. Antrenörlük sistemi, bilimsel, pedagojik ve liyakat temelli bir yapıya kavuşturulmadıkça futbolumuz ilerleyemez” dedi.
US-SEN Genel Başkanı Bekir Ayaz, Türkiye’de halen eski futbolculuk geçmişinin, akademik ve mesleki donanımın önüne geçtiğini belirterek; “Yabancı dil bilmeyen, literatür takip etmeyen, çocuk gelişimi ya da spor psikolojisi konusunda eğitimi olmayan isimlerin gençleri yönlendirmesi kabul edilemez. Bu anlayışla değil dünya, bölgede bile rekabet edemeyiz” ifadelerini kullandı.
US-SEN olarak sporcuların sadece haklarını korumayı değil, onları yetiştiren antrenörlerin de niteliğini artırmayı hedeflediklerini belirten US-SEN Genel Başkanı Bekir Ayaz, federasyonlara, üniversitelere ve yerel yöneticilere de çağrıda bulundu: “Gelin, birlikte yeni bir sistem kuralım. Eğitimi, liyakati, ahlaki değerlere dayanan bir antrenörlük düzeni kurarsak, Türk futbolunun önünü kimse kesemez.”
US-SEN Genel Başkanı Bekir Ayaz’ın sözleri, yıllardır dile getirilen ancak hayata geçirilemeyen reform çağrılarına somut bir yön çizdi. US-SEN, bu çıkışıyla sadece konuşan değil, harekete geçen bir yapı olacağını ortaya koydu.
HABER MERKEZİ: BELÇİKA

Школы, ФАПы, дороги и дворовые территории: «Единая Россия» оценила ход строительства и ремонта объектов народной программы в регионах

Birleşik Rusya, Lipetsk Bölgesi’nde tüm Rusya’yı kapsayan “Zafer Bayrağı Yürüyüşü” eylemini başlattı

Birleşik Rusya aktivistleri Çukotka ve Ryazan’da temizlik günlerine katıldı

Moskova’da Birleşik Rusya üyeleri, II. Dünya Savaşı’nın sonuna adanmış bir fotoğraf sergisi açtı

Birleşik Rusya, Yugra’daki 500’den fazla çocuk eğlence tesisini denetledi; ihlaller yerinde giderildi

Председатель МГЕР Антон Демидов и первый секретарь Центрального комитета Коммунистического союза молодёжи Китая А Дун обсудили развитие молодёжного сотрудничества