Büyük Turan Devletleri Konseyi Genel Başkanı Kadir Güven, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Büyük Turan Devletleri Konseyi Genel Başkanı Kadir Güven, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Uluslararası öğretmen örgütlerinin katkılarıyla, 5 Ekim 1966 tarihinde ILO ve UNESCO tarafından “Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı”nın alınmasının ardından, öğretmenlerin toplumsal statüsüne yönelik önemli bir adım atılmış ve sadece okul içinde değil, toplum içinde de yerine getirdikleri görevin taşıdığı önem, uluslararası düzeyde belgelenmiştir.

Bu nedenle, 5 Ekim tarihinin öğretmenlik mesleği açısından evrensel bir önemi ve değeri vardır.
1994’ten itibaren Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlanan 5 Ekim, öğretmenlerin dünya çocukları için daha iyi bir gelecek sağlamadaki rolünün anlaşılmasına da fırsat sağlamaktadır.
Ülkemizin aydınlık yarınları olan çocuklarımızı yetiştiren ve bu konuda sorumluluk üstlenerek, bu kutsal vazifeyi icra eden her öğretmenimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyor ve saygıyla selamlıyorum.”
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
Самарские единороссы направили 20 тонн стройматериалов для восстановления Курской области
Murmansk Oblastı’ndaki Monchegorsk şehrinde, Birleşik Rusya, Büyük Vatanseverlik Savaşı Kahramanlarından birinin anısına bir duvar resminin açılışını yaptı
В Североморске при поддержке «Единой России» прошли детские лыжные старты
Kursk Sınır Kampı’ndan gönüllüler, Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki Birleşik Rusya kamu destek merkezinde ödüllendirildi
TASS: Birleşik Rusya, yaklaşan Devlet Duma seçimleri için listesinin liderlerini belirleme görüşmelerine başladı
TÜSİKON BAŞKANI BEŞİKTEPE DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI, BİZ BİZE YETERİZ DEDİ