Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

KEYKUBAT EĞİTİM VE SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN AŞURE İKRAMI

KEYKUBAT EĞİTİM VE SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN AŞURE İKRAMI
REKLAM ALANI
KEYKUBAT EĞİTİM VE SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN AŞURE İKRAMI
Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olan aşure günü ile ilgili Konya Keykubat Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği bir program düzenlendi.
Dernek yönetimi ile üyeleri tarafından Araplar Dörtyol Kur’an Kursu bahçesinde ve Camii önünde cuma namazı akabinde cemaate, mahalle sakinlerine ve yaz kursu öğrenci ve velilerine aşure ikram edildi.
Keykubat Derneği Başkanı Mehmet Birekul etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, aşurenin öneminin toplumda her zamankinden daha fazla önem taşıdığına dikkat çekti.
Ramazan orucundan sonra en faziletli orucun, Allah’ın değer verdiği ay olan Muharrem ayında tutulan aşure orucu olduğunu hatırlatan Birekul, “Aşure günü ile ilgili ülkemizin her noktasında, evlerimizde, ailelerimizde komşularımızda çok farklı bir iklim yaşanıyor. Bizler de bu anlamlı günde güzel bir etkinlik gerçekleştirerek günün anısına halkımıza özel olarak hazırlanan aşure ikramında  bulunduk.  ” dedi.
Muharrem ayının İslam alemi için dînî, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesajı barındırdığına dikkat çeken Birekul, şunları söyledi:
“Muharrem ayı dinimiz açısından önemli bir zaman dilimidir. İslam tarihi açısından bir milat ve insanlık açısından büyük manalar ihtiva eden hicret, Muharrem ayında gerçekleşmiştir. İslam tarihinden günümüze kesitler ve mesajlar taşıyan Aşure, 10 Muharrem de idrak edilmektedir. Hicret, Aşure ve Kerbelâ, dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun bütün Müslümanlar için önemli ortak noktalar ve duygular ifade etmektedir.”
Başkan Birekul dernek olarak yıl boyunca daha birçok etkinlikler planladıklarını ve bundan sonraki yıllarda da geleneksel olarak aşure etkinliklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.
BEDRETTİN YALÇIN –KARATAY
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.