
Büyükşehir Zabıta Ramazan’da Dilencilere Göz Açtırmıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, mübarek Ramazan ayını fırsat bilip vatandaşların duygularını istismar ederek dilencilik yapanlara göz açtırmıyor. Ekipler vatandaşlara broşürler dağıtarak dilenciliğin meslek haline gelmemesi için uyarılar yapıyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının gelişi ile birlikte dilencilere yönelik çalışmalarını artırdı.
“Dilencilik meslek olmasın” sloganıyla yola çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri; mübarek Ramazan ayını fırsat bilip vatandaşların duygularını istismar ederek para toplayan dilencilere karşı mücadelesini sürdürüyor.
Ekipler; ana caddeler ve kavşaklar ile marketler, ekmek fırınları ve camii önlerinde dilenciliği meslek haline getirmiş kişilere yönelik denetimlerini artırdı. Zabıta ekipleri, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerine göre işlem yaparak, dilencileri vatandaşları rahatsız etmemeleri için bulundukları bölgelerden uzaklaştırıyor.
Büyükşehir zabıta ekipleri özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde şehrin önemli kavşaklarında nöbet tutarak dilencilerin kavşaklara gelmesini engelliyor. Nöbet esnasında vatandaşlara bilgilendirme broşürleri de dağıtılarak istismarcılara para verilmemesi konusunda uyarılar yapılıyor.
Kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=7908

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Londra’da Dr Fazıl Küçük Türk Okulunu ziyaret etti

Dmitri Medvedev, Deniz Kuvvetleri Günü’nde St. Petersburg’daki ana deniz geçit törenine katılma hayalini Genichesk’ten gelen öğrencilerin yerine getirecek

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşik Krallık milletvekilleri, belediye başkanları ve diplomatların katıldığı Manchester’daki bir etkinlikte “Onur Konuğu” olarak konuşma yaptı

Galina Karelova: 53 bölge, “Yaşlı Nesiller İçin Dövüş Sanatları” Birleşik Rusya projesine katıldı

Birleşik Rusya Kadın Hareketi, SVO katılımcılarının ve ailelerinin istihdam deneyimlerini paylaşmak amacıyla kadın kulüplerinin katıldığı bir telekonferans düzenledi

«Женское движение Единой России» провело телемост женских клубов по обмену опытом трудоустройства участников СВО и их семей