Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C

1453 Kral Media başkanı Abdullah Yiğit , “Kafkasların Parisi BAKÜ” – ÖZƏL

1453 Kral Media başkanı Abdullah Yiğit , “Kafkasların Parisi BAKÜ” – ÖZƏL
REKLAM ALANI
05.10.2022
A+
A-

1453 Kral Media başkanı Abdullah Yiğit – “Kafkasların Parisi BAKÜ” – ÖZƏL

 

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN

1453 Kral Media başkanı ve Azadmedia.az-ın Türkiye temsilcisi Abdullah Yiğit – “Kafkasların Parisi BAKÜ”

Başkent Bakü – Azerbaycan’ın, Hazar Denizi’nin batı kıyısında yer alan başkentidir. Kafkasya’nın en büyük şehri, en önemli kültür ve ticaret merkezidir. Ülkenin en doğusundaki ve en önemli sanayi, ticaret ve kültür merkezi olmanın yanı sıra bir liman kenti olarak da önemlidir. Bakü, Azerbaycan’ın, Hazar Denizi’nin batı kıyısında yer alan başkentidir. Kafkasya’nın en büyük şehri, en önemli kültür ve ticaret merkezidir. Ülkenin en doğusundaki ve en önemli sanayi, ticaret ve kültür merkezi olmanın yanı sıra bir liman kenti olarak da önemlidir.

Başkent Bakü – Azerbaycan’ın aktif olarak gelişen ve bölgenin en büyük siyasi ve ekonomik merkezlerinden biri.. Bakü her geçen gün güçlenerek dünyanın ünlü başkentleri arasında dünü, bugünü ve geleceğine yakışır bir yer almakta.. Cennet Bakü aynı zamanda Kafkasya’nın en önemli turistik yerlerinden biri..

“Baka” kelimesinin kökeninin “Güneşin Doğuşu” veya “Sabah Şafağı” olduğu iddia edilmektedir. Bu yer adı, Büyük Kafkasya’nın doğusunda bulunan Bakü ile özdeşleştirilmiştir.

Bakü’nün isimlerinden biri muhtemelen “Badi Kuba” kelimesinin birleşiminden – Farsçadan çevrilmiş, “Rüzgarlar Şehri” anlamına da gelir.

Bence Rüzgarlar şehri; çünki “Hazrı” rüzgarı başkentin meşhur rüzgar ismi hem de..

Buna rağmen, bazen havadaki küçük damlalarla bile kuvvetli bir kuzey rüzgarı görülür ve bu rüzgarlar Bakü’nün en önemli unsurudur. Zamanında, Ulu Önder Haydar Aliyev tarafından esası koyulmuş ve bugün de sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından başarı ile devam etdirilen Petrol Stratejisinin sürekli başarısı, Azerbaycan devletinin dinamik ekonomik ilerlemesine dönüştü. Başka bir deyişle, Yeni Petrol Stratejisinin temel amacı – ülkenin enerji güvenliğinin tam olarak sağlanması ve uygulanan önlemler sonucunda ülke orantılı bir ekonomik kalkınma elde etti.

Bugün Başkent Bakü – kardeş ülke Azerbaycan dünyanın en tehlikesiz, en güzel, en değerli ve en güçlü ülkelerinden biridir..
Gelin, gezin, görün..

 

Açıklama yok.

REKLAM ALANI